Author Topic: MTA - PROBLEM HELP  (Read 327 times)

Offline SlowEel24

  • Donator L3
  • *****
  • Registered: 11/07/2018
MTA - PROBLEM HELP
« on: 01 01, 2019, 08:10:37 pm »
HI I have a problem and cant play anymore.

Whenever I launch MTA, I will get passed the resolution selection window, but when it is actually launching I get stuck.

The game launches, there is a icon of the game showing on the bottom task bar, but the game doesnt display. It's like the game is there but minimized. Clicking the logo on the bottom bar will result in nothing. Hovering the mouse over the icon shows the game menu as it would normally be. However this is only the preview and click that wont open the game. (Game also running in taskbar)

Anyway I can't seem to get the screen to the front so I am unable to play.

Please help!
Thanks in advance

Note": I already tried uninstalling MTA and re-installing, but the same problem occurs. So the game files should not have anything to do with it.
My graphics card is up to date.[
Windowed mode has no results
« Last Edit: 01 01, 2019, 08:27:25 pm by SlowEel24 »

Online Pilovali

  • VPN Guy
  • L3 Staff
  • ***
  • IT guy
  • Registered: 05/06/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Group: KLM
  • Ingame: KLM-P|Pilovali
  • Squad: Nuclear_Squad
Re: MTA - PROBLEM HELP
« Reply #1 on: 01 01, 2019, 08:46:49 pm »
Have you tried to restart your computer? What happens if you alt-tab?

T-Mobile NL Customer Expert | ServiceDesk Engineer | IT guy | YouTube to MP3, DNS server, VPN and more go to pilovali.nl | Introduction

Offline SlowEel24

  • Donator L3
  • *****
  • Registered: 11/07/2018
Re: MTA - PROBLEM HELP
« Reply #2 on: 01 01, 2019, 08:57:26 pm »
Have you tried to restart your computer? What happens if you alt-tab?

Have tried rebooting multiple times.
Alt-tabbing doesn't work either. Same with clicking on the icon in the bottom task bar. I get to see the programm like it does normally, except it wont switch to the mta.

Offline Zelda

  • Regular Community Member
  • **
  • 1.3.4 LUA Programmer
  • Registered: 26/05/2014
    YearsYearsYearsYearsYears
  • Group: Cnr/Mw/Some RP
  • Ingame: Zelda
Re: MTA - PROBLEM HELP
« Reply #3 on: 01 01, 2019, 09:19:24 pm »
Try removing the file that is in this location from your computer C:\Users\Admin\Documents\GTA San Andreas User Files/gta_sa.set and try again to open the game.

Offline SlowEel24

  • Donator L3
  • *****
  • Registered: 11/07/2018
Re: MTA - PROBLEM HELP
« Reply #4 on: 01 01, 2019, 09:24:51 pm »
Try removing the file that is in this location from your computer C:\Users\Admin\Documents\GTA San Andreas User Files/gta_sa.set and try again to open the game.

Tried that aswell, didnt work..

Online Pilovali

  • VPN Guy
  • L3 Staff
  • ***
  • IT guy
  • Registered: 05/06/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Group: KLM
  • Ingame: KLM-P|Pilovali
  • Squad: Nuclear_Squad
Re: MTA - PROBLEM HELP
« Reply #5 on: 01 01, 2019, 10:40:11 pm »
If you get a resolution screen thingy, try to select an other device.
It probably thinks you have multiple screens.

T-Mobile NL Customer Expert | ServiceDesk Engineer | IT guy | YouTube to MP3, DNS server, VPN and more go to pilovali.nl | Introduction

Offline Zelda

  • Regular Community Member
  • **
  • 1.3.4 LUA Programmer
  • Registered: 26/05/2014
    YearsYearsYearsYearsYears
  • Group: Cnr/Mw/Some RP
  • Ingame: Zelda
Re: MTA - PROBLEM HELP
« Reply #6 on: 02 01, 2019, 04:10:56 am »
Use this tool: https://nightly.mtasa.com/files/MTADiag.exe.

Then paste the pastebin log that this generates in this topic and let's see if we can find the error code through this.

Offline Roukas

  • Senior Community Member
  • ***
  • Stars can’t shine without darkness.
  • Registered: 19/05/2013
    YearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Group: SWAT Team
  • Ingame: Roukas
  • Squad: MilitaryPolice
Re: MTA - PROBLEM HELP
« Reply #7 on: 02 01, 2019, 12:25:34 pm »
Quote
Make a proper topic title, it should be related to your issue. Please don't use titles such as "Help me".
@SlowEel24

Offline Roster46

  • ***
  • A Real Renegade
  • Registered: 09/03/2018
    Years
  • Group: The_ReNeGaDeS
  • Ingame: Roster46
Re: MTA - PROBLEM HELP
« Reply #8 on: 03 01, 2019, 12:59:51 pm »
I think you computer time is not fix you can fix it or I think you need to install new window in your computer I think it will be fix if you do this !
Nuts On The Floor, Bikes At The Door

Offline sheRRy

  • ***
  • "Nothing scares me but God"
  • Registered: 21/01/2017
    YearsYears
  • Group: Scary_Killers
  • Ingame: sheRRy
  • Squad: Falken
Re: MTA - PROBLEM HELP
« Reply #9 on: 03 01, 2019, 04:18:40 pm »
Installing New windows or re-installing MTA might do the trick.

I Child is never a mistake , you had sex without a condom so what would you expect a PLASMA TV??

Offline RaMoS

  • Renegades Leader
  • Councillor
  • *****
  • Registered: 29/07/2015
    YearsYearsYears
  • Group: TR\Groves
  • Ingame: iRaMoS#20
  • Squad: Anti_Cops
Re: MTA - PROBLEM HELP
« Reply #10 on: 03 01, 2019, 10:13:15 pm »
@Roukas Sorry but the owner is muted.
𝗥𝗘𝗡𝗘𝗚𝗔𝗗𝗘𝗦 𝗟𝗘𝗔𝗗𝗘𝗥 | 𝗔𝗡𝗧𝗜_𝗖𝗢𝗣𝗦 𝗖𝗢 𝗙𝗢𝗨𝗡𝗗𝗘𝗥
Life without success and goals is very boring so always try to tire in order to achieve your goals and then succeed to feel the taste of life